Ishockey VM 2018: Gruppeinddelingen på plads

Mandag, 22. maj 2017

Ishockey VM 2017 er netop afsluttet, og det betyder, at planlægningen frem mod VM 2018 nu for alvor kan gå i gang. For få timer siden blev det afgjort, hvordan grupperne ser ud i 2018, og publikum i Herning og København kan se frem til to særdeles attraktive grupper.

I Herning får tilskuerne – ud over Danmarks hjemmekampe – fornøjelsen af verdensklassenationer som Canada, Finland og USA.

Der bliver med sikkerhed liv og glade dage i den midtjyske by, når de traditionelle publikumsmagneter fra Letland og Tyskland dukker op og skaber liv i gadebilledet – i øvrigt sammen med de mange finner, der plejer at rejse til VM.

Der kan også forventes mange tilrejsende fans fra Norge, ligesom VM-debutanterne fra Sydkorea bliver et uhyre spændende bekendtskab.

At Sverige sikrede sig VM-guldet sent søndag aften gør næppe København-puljen mindre attraktiv. De mange svenske – og danske fans – i Royal Arena kan se frem til klassikeren Sverige-Rusland, som altid er en forrygende konstellation.

Samtidig kommer Tjekkiet, Schweiz og Slovakiet med store fanskarer til den danske hovedstad, nøjagtig som vi har set i Köln og Paris ved det nylige VM.

De sidste tre nationer i Royal Arena-gruppen er Hviderusland, Frankrig og Østrig. Sidstnævnte er oprykker, men en stor traditionsrig ishockeynation.

”Der er noget nær den perfekte balance i grupperne. Sverige og Danmark skulle i hver sin gruppe, og vi skulle have placeret Rusland i København. De kommer med rigtig mange tilskuere og er generelt en stor opgave at håndtere som arrangør.”

”Vi har allerede fået mange hotelforespørgsler fra russiske interessenter. Vi er sikre på, at København klarer opgaven og også får skabt en fest for de mange tilrejsende fans, der kommer til byen - og selvfølgelig også alle de danske fans, der skal ind og feste med”, siger Henrik Bach Nielsen, formand for Danmarks Ishockey Union.

”Herning-gruppen bliver mindst lige så interessant. Danmark giver sig selv, men tænk en fest det bliver med Tyskland, Finland og Letland i gruppen i Jyske Bank Boxen. Og nordmændene støtter jo også gerne op om begivenheder i nabolandene. Herning har før klaret store opgaver. Det gør de også den her gang,” siger DIU-formanden.

”Generelt er jeg kun blevet mere optimistisk i forhold til billetsalget efter at have været i Köln og Paris til VM. Der har været virkelig mange fans udefra, og kan vi ramme den samme tilstrømning i Danmark, bliver det et godt VM. Det er jeg sikker på,” siger Henrik Bach Nielsen.

Puljerne til Ishockey VM 2018 i Danmark:

 

Gruppe A                                                        Gruppe B                     

København                                                      Herning                             

 Rusland                                                            Canada                               

 Sverige                                                             Finland            

 Tjekkiet                                                             USA                                      

 Schweiz                                                            Tyskland         

 Hviderusland                                                    Norge             

 Slovakiet                                                           Letland                                 

 Frankrig                                                             Danmark         

 Østrig                                                                 Sydkorea

 

Om IIHF VM 2018

IIHF Ishockey VM 2018 afholdes i Danmark, hvor Jyske Bank Boxen i Herning og Royal Arena i København lægger is til de 64 kampe. Eventet afholdes fra den 4. til den 20. maj 2018 med deltagelse af de 16 bedste ishockeynationer i verden. Danmark har siden 2003 hvert år været kvalificeret til at spille med i A-VM. Billetsalget startede med et begrænset antal pakker i maj 2017. Hovedbilletsalget går i gang i september 2017. IIHF VM 2018 er blandt verdens største sportsevents og broadcastes i 165 lande til mere end 1,3 milliarder seere. Danmarks Ishockey Union arrangerer verdensmesterskabet gennem projektselskabet Ishockey VM 2018 P/S, der ejes ligeligt af DIU og Infront Sports & Media AG. VM-projektet støttes af Sport Event Denmark, Herning Kommune, Region Midtjylland, Københavns Kommune og Region Hovedstaden.