VM i Herrehåndbold 2019

10.01.2019 - 20.01.2019

29/6 2018: Vær klar til at købe din billet til VM i herrehåndbold - Danmark åbner mod Chile i Royal Arena.

Mandag d. 2. juli klokken 10 bliver den sidste store portion billetter til VM i januar 2019 sat til salg. Samtidig har IHF offentliggjort et mere detaljeret kampprogram, så det er muligt at få et overblik over kampe og spilledage for de enkelte hold.

Det er med at sidde klar ved tasterne mandag klokken 10, hvis du vil sikre dig en billet til VM i herrehåndbold 2019. For de tidligere billetter, der har været sat i salg, er blevet revet væk – særligt til den danske åbningskamp i Royal Arena i København og til finalen i Jyske Bank Boxen i Herning.

Du kan se det fulde kampprogram og købe dine billetter fra på mandag på http://www.handball19.com/

Med et opdateret kampprogram er det nu også muligt at sikre sig billetter til lige den kamp, man drømmer om, ligesom man kan se alle spilledage for det danske hold. Danmark spiller deres første kamp i Royal Arena torsdag d. 10. januar mod Chile, og derefter rykker Håndboldherrerne til Herning, hvor resten af kampene i deres gruppe C bliver spillet i Jyske Bank Boxen. Her møder Nikolaj Jacobsens tropper Tunesien lørdag d. 12., Saudi Arabien mandag d. 14. og Østrig tirsdag d. 15. I den sidste kamp i gruppen brager danskerne sammen med de norske tropper tirsdag d. 17. januar. Hvis Danmark går videre fra den indledende runde, spiller de d. 19., 21. og 23. januar i Jyske Bank Boxen. Semifinalerne foregår fredag d. 25. januar i Hamburg, mens finalen og bronzekampen bliver spillet i Herning søndag d. 27. januar.   

København bliver i den indledende runde invaderet af en blå/gul hær af håndboldfans fra vores naboland, da Sverige spiller deres indledende runde i Royal Arena. Her møder de Argentina, Angola, Qatar, Egypten og Ungarn i kampen om billetten til mellemrunden.

Når man køber en billet til Danmarks kampe, får man samtidig adgang til de øvrige kampe, som bliver spillet på dagen. I den indledende runde får man de fleste dage tre kampe på en billet, mens man i mellemrunden får to eller tre kampe i Herning og fire kampe i Royal Arena i København.   

Billetterne til verdensmesterskabet bliver solgt via www.handball19.com. Her kan du både købe billetter til kampene i Danmark og kampene i Tyskland.

Det 26. VM i herrehåndbold bliver arrangeret i samarbejde mellem Tyskland og Danmark. VM-kampene bliver spillet i Herning og København i Danmark, hvor Sport Event Denmark er partner, samt Hamburg, Berlin, Köln og München i Tyskland.

Du kan følge med i alt det nyeste om VM på mesterskabets facebookside: https://www.facebook.com/Handballworldchampionship2019/


5/6 2018: Ny portion billetter i salg til herre-VM i januar

Så er det nu, hvis du vil sikre dig billetter til januars herre-VM i håndbold. Den 2. juli bliver størstedelen af billetterne sat til salg.

Det er intet mindre end en regulær håndboldfest, som er i vente, når Danmark og Tyskland d. 10. januar 2019 slår dørene op for håndbold-VM i seks forskellige byer.

Hen over det sidste halve år er der løbende blevet sat billetter til salg til Håndboldherrernes kampe i Royal Arena i København og Jyske Bank Boxen i Herning, men d. 2. juli bliver langt de fleste af billetterne frigivet til sultne håndboldfans. Det er derfor nu, man skal slå til, hvis man vil være sikker på at opleve håndbold i verdensklasse på hjemmebane til januar.

Når billetterne d. 2. juli bliver sat til salg, vil programmet for både den indledende runde og også Danmarks spilledage i mellemrunden – hvis de når så langt – ligge fast. Dermed kan man altså være sikker på at få billetter til Danmarks spilledage i både gruppespillet og mellemrunden, når man køber efter d. 2. juli.

VM bliver skudt i gang torsdag d. 10. januar i Mercedes Benz Arena i Berlin, hvor Tyskland spiller åbningskampen. Samme dag spiller Håndboldherrerne deres første kamp i Royal Arena i København. Derefter flytter Håndboldherrerne til Herning, hvor de spiller deres kampe i Jyske Bank Boxen d. 12., 14., 15. og 17. januar. Hvis herrerne spiller sig videre til mellemrunden, er der kampe d. 19., 21. og 23. januar ligeledes i Jyske Bank Boxen i Herning.

Semifinalerne bliver spillet i Hamborg i Barclaycard Arena, mens bronzekampen og finalen bliver spillet i Jyske Bank Boxen i Herning. Billetter til VM er i salg via www.handball19.com i samarbejde med Ticketmaster i Danmark og CTS Eventim i Tyskland.

VM-kampene bliver spillet i Herning og København i Danmark, hvor Sport Event Denmark er partner, samt Hamburg, Berlin, Köln og München i Tyskland.


1/3 2018: Salget af ny portion VM-billetter er i gang

Dansk Håndbold Forbund har åbnet op for en ny portion billetter til januar måneds VM-kampe på dansk grund i Royal Arena og Jyske Bank Boxen. Der er både billetter til Danmarks åbningskamp, de øvrige kampe på dansk grund samt selve VM-finalen i salg.

Torsdag d. 1. marts kl. 10.00 åbnede salget af tusindvis af VM-billetter. Foruden Danmarks åbningskamp d. 10. januar 2019 i Royal Arena er det blandt andet også muligt at sikre sig billetter til VM-finalen i Jyske Bank Boxen d. 27. januar 2019. Der sættes ca. 1.000 billetter til salg til Danmarks åbningskamp i København, mens der stadig er ledige billetter til de øvrige kampe i Royal Arena fra december måneds forsalg. I Jyske Bank Boxen sættes ligeledes ca. 1.000 billetter til salg til hver af Danmarks kampe i indledende runde, mellemrunden ligesom der også bliver frigivet ca. 1.000 billetter til selve VM-finalen.

Når der i juni 2018 er trukket lod til VM-puljerne, vil en større portion billetter komme i salg. Herefter tager de tyske og danske værter stilling til, om det også skal være muligt at købe billetter til enkeltstående kampe.

Køb dine VM-billetter her

Om spillestederne Når VM til januar bliver spillet i Danmark og Tyskland, vil man kunne opleve herrehåndbold i verdensklasse seks forskellige steder: I Danmark, hvor Sport Event Denmark er partner, spiller gruppe C i Jyske Bank Boxen i Herning (15.000 tilskuere) og gruppe D i Royal Arena i København (13.500). I Tyskland spiller gruppe A i Mercedes-Benz Arena i Berlin (14.800) og gruppe B i Olympiahalle i München (12.000). Semifinalerne bliver spillet i Barclaycard Arena i Hamborg (13.300), mens de to mellemrunder afvikles i LANXESS Arena i Køln (19.250) og Jyske Bank Boxen (15.000). Sidstnævnte lægger også gulv til finalen og bronzekampen.

Du kan læse mere om VM og spillestederne på den officielle VM-side www.handball19.com

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

På et pressemøde onsdag 28. juni 2017 blev spillestederne til verdensmesterskabet i herrehåndbold 2019 offentliggjort.

Jyske Bank Boxen i Herning står atter kampklar, og Danmarks nye Royal Arena i København byder også velkommen til de mange håndboldfans.

Til dette VM deler Danmark og Tyskland værtskabet i et godt samarbejde mellem de to nationers håndboldforbund og Sport Event Denmark. De to nationer lægger derfor begge gulv til VM-kampene.

Jan Kampman, formand for den danske organisationskomite for VM i herrehåndbold 2019, glæder sig over samarbejdet med Tyskland:

”Danmark og Tyskland er to store håndboldnationer med stor erfaring. Vi vil sammen med det tyske håndboldforbund arbejde hårdt for, at denne erfaring kommer alle fans og spillere til gode, og jeg ser frem til at byde alle velkommen til den store VM-fest.”

Sport Event Denmark glæder sig også over samarbejdet og ser frem til det store mesterskab:

”Danmark og Tyskland er værter for VM i herrehåndbold i 2019. Det bliver et stærkt team. Og der bliver håndboldfest i både Danmark og Tyskland. Danmark har nu multiarenaer i både den østlige og vestlige del af landet. Det giver nye muligheder i forhold til at afvikle og byde på store internationale mesterskaber som eksempelvis dette VM i herrehåndbold i 2019 og VM i ishockey i 2018,” siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

Spillestederne bliver som følger:

Danmark
Jyske Bank Boxen, Herning
Royal Arena, København

Tyskland
Mercedes-Benz Arena, Berlin
Olympiahalle, München
LANXESS Arena, Köln
Barclaycard Arena, Hamborg


Yderligere information om spillestederne kan hentes som film her.

Overborgmester Frank Jensen (S) er stolt over, at København og Herning skal huse verdensmesterskabet i herrehåndbold:

”Det er stort for hele Danmark, at vi skal være vært for en så stor international sportsbegivenhed som VM i håndbold. Vores herrehåndboldlandshold har tidligere taget flotte resultater med hjem, og værtskabet er med til at understrege, at Danmark er en stor håndboldnation. København har fået en ny flot arena, og jeg glæder mig til at Royal Arena får sin håndbolddebut til åbningskampen den 10. januar.”

Carl Christian Ebbesen (DF), Kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune er også begejstret:

”Vi har i samarbejde med DHF de sidste tre år med projektet ’Håndbolden tilbage til København’ haft fokus på at trække flere ind i foreningslivet og håndbolden. For at samle de fire elementer – foreninger, elite, bedre faciliteter og større events. Det samarbejde har vi for nylig forlænget med endnu tre år, og jeg ser frem til at sætte kronen på værket ved VM i 2019.”

Jyske Bank Boxen i Herning har budt velkommen til mange håndboldfester, og VM 2019 er ingen undtagelse:

”Vi glæder os utroligt meget til igen at være hjemmebane for det danske herre-håndboldlandshold. Jeg er slet ikke i tvivl om, at publikum i Jyske Bank Boxen vil bakke massivt op om herrerne. I Herning Kommune har vi en lang erfaring som værter for store mesterskaber, og VM i Herrehåndbold vil skrive sig ind på listen over de helt store. Jeg er glad for, at DHF, IHF og Sport Event Denmark igen har valgt Herning Kommune som samarbejdspartner. Samtidig ser jeg fine perspektiver i, at vi for første gang kan dele værtskabet for et stort event med Tyskland, der både ligger tæt på Herning, og er interessant som eksportmarked, turistmarked og håndboldnation”, siger Lars Krarup, borgmester i Herning Kommune.

VM afholdes i januar 2019 og fløjtes officielt i gang torsdag den 10. januar. Det afvikles under det nye spillesystem med mellemrunde i stedet for knockout-fase med 1/8- og 1/4 –finaler.

Baggrunden herfor og yderligere information kan læses her (engelsk).

Finalekampen spilles i Jyske Bank Boxen i Herning søndag den 27. januar.

Den første danske kamp spilles i Royal Arena i København torsdag den 10. januar og finalekampen spilles i Jyske Bank Boxen i Herning søndag den 27. januar.