VM i Herrehåndbold 2019

10.01.2019 - 27.01.2019

1/3 2018: Salget af ny portion VM-billetter er i gang

Dansk Håndbold Forbund har åbnet op for en ny portion billetter til januar måneds VM-kampe på dansk grund i Royal Arena og Jyske Bank Boxen. Der er både billetter til Danmarks åbningskamp, de øvrige kampe på dansk grund samt selve VM-finalen i salg.

Torsdag d. 1. marts kl. 10.00 åbnede salget af tusindvis af VM-billetter. Foruden Danmarks åbningskamp d. 10. januar 2019 i Royal Arena er det blandt andet også muligt at sikre sig billetter til VM-finalen i Jyske Bank Boxen d. 27. januar 2019. Der sættes ca. 1.000 billetter til salg til Danmarks åbningskamp i København, mens der stadig er ledige billetter til de øvrige kampe i Royal Arena fra december måneds forsalg. I Jyske Bank Boxen sættes ligeledes ca. 1.000 billetter til salg til hver af Danmarks kampe i indledende runde, mellemrunden ligesom der også bliver frigivet ca. 1.000 billetter til selve VM-finalen.

Når der i juni 2018 er trukket lod til VM-puljerne, vil en større portion billetter komme i salg. Herefter tager de tyske og danske værter stilling til, om det også skal være muligt at købe billetter til enkeltstående kampe.

Køb dine VM-billetter her

Om spillestederne Når VM til januar bliver spillet i Danmark og Tyskland, vil man kunne opleve herrehåndbold i verdensklasse seks forskellige steder: I Danmark, hvor Sport Event Denmark er partner, spiller gruppe C i Jyske Bank Boxen i Herning (15.000 tilskuere) og gruppe D i Royal Arena i København (13.500). I Tyskland spiller gruppe A i Mercedes-Benz Arena i Berlin (14.800) og gruppe B i Olympiahalle i München (12.000). Semifinalerne bliver spillet i Barclaycard Arena i Hamborg (13.300), mens de to mellemrunder afvikles i LANXESS Arena i Køln (19.250) og Jyske Bank Boxen (15.000). Sidstnævnte lægger også gulv til finalen og bronzekampen.

Du kan læse mere om VM og spillestederne på den officielle VM-side www.handball19.com

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

På et pressemøde onsdag 28. juni 2017 blev spillestederne til verdensmesterskabet i herrehåndbold 2019 offentliggjort.

Jyske Bank Boxen i Herning står atter kampklar, og Danmarks nye Royal Arena i København byder også velkommen til de mange håndboldfans.

Til dette VM deler Danmark og Tyskland værtskabet i et godt samarbejde mellem de to nationers håndboldforbund og Sport Event Denmark. De to nationer lægger derfor begge gulv til VM-kampene.

Jan Kampman, formand for den danske organisationskomite for VM i herrehåndbold 2019, glæder sig over samarbejdet med Tyskland:

”Danmark og Tyskland er to store håndboldnationer med stor erfaring. Vi vil sammen med det tyske håndboldforbund arbejde hårdt for, at denne erfaring kommer alle fans og spillere til gode, og jeg ser frem til at byde alle velkommen til den store VM-fest.”

Sport Event Denmark glæder sig også over samarbejdet og ser frem til det store mesterskab:

”Danmark og Tyskland er værter for VM i herrehåndbold i 2019. Det bliver et stærkt team. Og der bliver håndboldfest i både Danmark og Tyskland. Danmark har nu multiarenaer i både den østlige og vestlige del af landet. Det giver nye muligheder i forhold til at afvikle og byde på store internationale mesterskaber som eksempelvis dette VM i herrehåndbold i 2019 og VM i ishockey i 2018,” siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

Spillestederne bliver som følger:

Danmark
Jyske Bank Boxen, Herning
Royal Arena, København

Tyskland
Mercedes-Benz Arena, Berlin
Olympiahalle, München
LANXESS Arena, Köln
Barclaycard Arena, Hamborg


Yderligere information om spillestederne kan hentes som film her.

Overborgmester Frank Jensen (S) er stolt over, at København og Herning skal huse verdensmesterskabet i herrehåndbold:

”Det er stort for hele Danmark, at vi skal være vært for en så stor international sportsbegivenhed som VM i håndbold. Vores herrehåndboldlandshold har tidligere taget flotte resultater med hjem, og værtskabet er med til at understrege, at Danmark er en stor håndboldnation. København har fået en ny flot arena, og jeg glæder mig til at Royal Arena får sin håndbolddebut til åbningskampen den 10. januar.”

Carl Christian Ebbesen (DF), Kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune er også begejstret:

”Vi har i samarbejde med DHF de sidste tre år med projektet ’Håndbolden tilbage til København’ haft fokus på at trække flere ind i foreningslivet og håndbolden. For at samle de fire elementer – foreninger, elite, bedre faciliteter og større events. Det samarbejde har vi for nylig forlænget med endnu tre år, og jeg ser frem til at sætte kronen på værket ved VM i 2019.”

Jyske Bank Boxen i Herning har budt velkommen til mange håndboldfester, og VM 2019 er ingen undtagelse:

”Vi glæder os utroligt meget til igen at være hjemmebane for det danske herre-håndboldlandshold. Jeg er slet ikke i tvivl om, at publikum i Jyske Bank Boxen vil bakke massivt op om herrerne. I Herning Kommune har vi en lang erfaring som værter for store mesterskaber, og VM i Herrehåndbold vil skrive sig ind på listen over de helt store. Jeg er glad for, at DHF, IHF og Sport Event Denmark igen har valgt Herning Kommune som samarbejdspartner. Samtidig ser jeg fine perspektiver i, at vi for første gang kan dele værtskabet for et stort event med Tyskland, der både ligger tæt på Herning, og er interessant som eksportmarked, turistmarked og håndboldnation”, siger Lars Krarup, borgmester i Herning Kommune.

VM afholdes i januar 2019 og fløjtes officielt i gang torsdag den 10. januar. Det afvikles under det nye spillesystem med mellemrunde i stedet for knockout-fase med 1/8- og 1/4 –finaler.

Baggrunden herfor og yderligere information kan læses her (engelsk).

Finalekampen spilles i Jyske Bank Boxen i Herning søndag den 27. januar.

Den første danske kamp spilles i Royal Arena i København torsdag den 10. januar og finalekampen spilles i Jyske Bank Boxen i Herning søndag den 27. januar.