2018 var et jubelår i Royal Arena

Torsdag, 3. januar 2019

VM i ishockey, Andens 25 års jubilæum og mange udsolgte koncerter var hovedårsagerne til, at gæstetallet i Royal Arena i københavnske Ørestad voksede med 60 procent fra 2017 til 2018.

Med lidt over 756.000 gæster til 90 arrangementer oplevede Royal Arena en fremgang på hele 60 procent i gæstetallet i forhold til 2017. Allerede i september 2018 – blot tyve måneder efter åbningen i februar 2017 – gik gæst nummer en million gennem arenaens speedgates.  

-På under to år er Royal Arena etableret som det centrale omdrejningspunkt for sport og live-underholdning i København og Sydsverige, og vi kan ikke takke de danske arrangører nok for deres indsats. Det er klart, at VM i ishockey og begivenheder som Andens 25 års jubilæum samt DR’s fejring af Kronprinsens 50 års fødselsdag var de store motorer i den markante stigning, men fundamentet for arenaens succes er koncerter, stand-up comedy, tv- og familieshows samt e-sport, siger Dan Hammer, administrerende direktør i Royal Arena med henvisning til blandt andre så markante musiknavne som Depeche Mode, Kendrick Lamar, Sam Smith, Katy Perry, Iron Maiden, Nephew, Justin Timberlake, U2, Bon Iver og Paul McCartney, der alle begejstrede gæsterne ved udsolgte koncerter sidste år.

Et flot 2019 i vente

2019 starter med Danmarks udsolgte åbningskamp ved VM i herrehåndbold mod Chile den 10. januar, hvorefter det svenske landshold skal forsøge at leve op til flere store svenske sportspræstationer i arenaen.

-I 2017 var Sverige med superstjernen Sarah Sjöström i spidsen en af de mest vindende nationer ved EM i svømning, og i 2018 blev Counter Strike-holdet NIP nummer to ved Blast Pro Series. Og så husker de fleste svenskere vist stadig, at ishockeylandsholdet, Tre Kronor, vandt VM-guld her på Amager i maj. Så der hviler et positivt pres på de svenske håndboldstjerner, når de indtager de blågule naboers ”home away from home” fra den 11.januar, siger Dan Hammer, der kun lige når at fjerne håndboldgulvet, inden det danske verdensnavn Lukas Graham tager kommandoen over arenaen i januars tre sidste dage.

Set med danske briller kan 2019 i øvrigt meget vel blive året, hvor hjemlandets musikalske artister sælger over 100.000 billetter på et kalenderår i Royal Arena, når Lukas Graham (3 koncerter), Anne, Sanne & Lis (2 koncerter), Phlake og Minds of 99 går på scenen i Ørestad.  

I det hele taget tegner det til at blive et år med et meget varieret arrangementsprogram. Igen i år vil der være verdensstjerner som Elton John, Post Malone, Shawn Mendes, Backstreet Boys, Eagles, Andrea Bocelli, Mark Knopfler, Ariana Grande, Cher og Michael Bublé på scenen, og blandt nyskabelserne er et besøg af den tidligere First Lady, Michelle Obama, trylleri med magiske ”The Illusionists” direkte fra Broadway, hesteshowet Apassionata samt det oplysende og underholdende familieshow ”Walking with Dinosaurs”.

-Vi har allerede et dusin udsolgte arrangementer og lige så mange, der snart bliver det. I de kommende måneder vil der blive offentliggjort yderligere 15-20 arrangementer, så de gode tider med mange arrangementer og gæster i 2017 og 2018 var absolut ikke enlige svaler i Royal Arena, siger Dan Hammer.