Arctic Monkeys

Mandag, 5. marts 2018

Arctic Monkeys sætter Danmark på turnéplakaten

Danmark var ikke oprindeligt på plakaten for den kommende Arctic Monkeys festivalturné, men der er nu gode nyheder til danske fans. Arctic Monkeys løfter sløret for en stribe nye tourdatoer og annoncerer koncert i Royal Arena 27. juni.

Arctic Monkeys offentliggjorde i januar en lang række europæiske festivaldatoer - desværre uden en koncert på dansk grund. Huller i bandets kalender rejste dog spekulationer om, hvorvidt danskerne alligevel ville få chancen for at opleve Alex Turner & co. Nu inkluderer tourplanen heldigvis en dansk koncert.

Briterne besøgte sidst Danmark i 2014, hvor de spillede på Roskilde Festivals Orange Scene. En koncert, som Politikens anmelder belønnede med seks hjerter og ordene: “…De fire venner fra Sheffield-forstaden High Green, viklede Orange Scenes mange frydefulde ansigter omkring deres kollektive lillefinger”. Siden koncerten har der dog været stille omkring Arctic Monkeys, hvis medlemmer har været engageret i andre projekter. Blandt andet har frontmand Alex Turner arbejdet med sit sideprojekt, The Last Shadow Puppets, og trommeslager Matt Helders har været engageret i projekter med Josh Homme og Iggy Pop.

I slutningen af januar tydede noget dog på, at Arctic Monkeys er ved at lægge i ovnen til et triumferende comeback. Sideløbende med offentliggørelsen af bandets festivalturné, opdaterede Arctic Monkeys deres online platforme med det, der nemt kunne være coveret til englændernes kommende udspil. Dette vil være kvartettens sjette album, som vil afbryde en fem år lang pladepause.

Arctic Monkeys besøgte første gang Danmark i 2005 i kølvandet på udgivelsen af debutalbummet, ‘Whatever People Say I Am, That's What I'm Not’ – et album, der i hjemlandet fortsat har status som den hurtigst sælgende debut nogensinde med hele 360.000 eksemplarer i første uge. Siden har bandet gennemgået en rivende udvikling - både musikalsk og stilmæssigt i takt med udgivelserne af yderligere fire albums herunder bandets seneste anmelderroste, ‘AM’ fra 2013. Især frontmand Alex Turner har gjort sig positivt bemærket og er i flere omgange blevet udpeget som blandt sin generations bedste sangskrivere. Det bliver spændende at se, hvor meget de fire engelske venner har udviklet sig siden sidst, når de besøger Royal Arena den 27. juni.

Billetsalget starter:

Fredag den 9. marts kl. 10:00