Danmark - Spanien

Fredag, 10. juni 2022

Ny håndboldfest med verdensmestrene i Royal Arena

Herrelandsholdet tager imod tre af verdens stærkeste landshold i den kommende sæson, hvor turen igen går forbi Royal Arena

Der er masser at glæde sig til for de danske håndboldfans i den kommende sæson. For Dansk Håndbold Forbund kan nu løfte sløret for, at herrelandsholdet krydser klinger med både Spanien, Tyskland og Sverige på dansk grund.

Braget mod Spanien i EHF EURO Cup finder sted i Royal Arena den 12. oktober i år. 

”Det bliver fedt at spille mod nogle af de bedste landshold i verden. Især at møde dem på hjemmebane foran vores altid helt fantastiske fans. Samtidig giver kampene os mulighed for at prøve nogle ting af mod nogle rigtig dygtige modstandere, så vi er bedst muligt rustet til de store mesterskaber,” siger landsholdets nyudnævnte viceanfører, Magnus Saugstrup, der satser benhårdt på revanche mod spanierne for nederlaget i EM-semifinalen i januar:

”Spanien er altid en svær modstander, fordi de spiller lidt anderledes, især i forsvaret. De er dygtige til at ligge højt og lave fælder, så alle fejl bliver straffet. Samtidig har de to dygtige målmænd. Vi går altid på banen for at vinde, men det ville selvfølgelig være en ekstra bonus at få revanche mod Spanien.”

Store forventninger

Danmark møder i forbindelse med samlingerne i oktober, marts og april også de tre modstandere på udebane. Men det er især muligheden for at præsentere så stærke nationer herhjemme, som direktør i Dansk Håndbold Forbund, Henrik M. Jacobsen, glæder sig over.

”Nu hvor håndboldherrerne har præsteret så godt, at de allerede er kvalificeret til EM, er det fantastisk, at vi i stedet er havnet i verdens stærkeste selskab til EHF EURO Cup. Vi ser frem til, at danskerne får mulighed for at opleve nogle af de ypperste opgør, håndbolden kan byde på,” siger han.

Kampen i Royal Arena bliver en vigtig test for håndboldherrerne frem mod VM-forsvaret til januar. Samtidig bliver det et godt gensyn med arenaen, hvor Lasse Svan tidligere i år blev fejret med et brag af en afskedskamp for fulde huse.

”Det er altid en begejstrende oplevelse, når Nikolaj Jacobsens udvalgte optræder i Royal Arena, og vi er stolte over at være herrelandsholdets foretrukne hjemmebane i hovedstaden, hvor holdet jo også er ubesejret. Royal Arena er en multiarena, og derfor sætter vi en stor ære i at kunne præsentere mange forskellige former for underholdning i topklasse, og de efterhånden halvårlige håndboldlandskampe spiller en vigtig rolle i den ambition,” siger Dan Hammer, adm. direktør i Royal Arena.

Billetterne til kampen sættes i salg fredag klokken 10.00 hos Ticketmaster.

12. oktober kl. 21.00: Danmark-Spanien i Royal Arena, København