Dansk Melodi Grand Prix 2020

Fredag, 10. maj 2019

Dansk Melodi Grand Prix 2020 afholdes i København

 

For første gang i mere end 15 år afholdes Dansk Melodi Grand Prix i hovedstaden. Det bliver Royal Arena, som kommer til at danne ramme om det store musikshow, der finder sted lørdag den 7. marts 2020 kl. 20.00.

Mens den danske delegation lige nu befinder sig i Tel Aviv og forbereder sig til semifinalen til Eurovision 2019 torsdag den 16. maj, kan DR offentliggøre, at København bliver årets Grand Prix by 2020. Det er første gang siden 2002, at showet afholdes i hovedstaden. Sidste gang lagde Cirkusbygningen rammer til det store musikshow – i år vil det være Royal Arena.

I København glæder overborgmester Frank Jensen sig over, at det danske Melodi Grand Prix lægger vejen forbi landets hovedstad til næste år. 

”Melodi Grand Prix er en særlig del af vores kulturarv, som år efter år formår at samle danskerne på tværs af generationer og landsdele. Efter 17 år glæder vi os til at byde det danske Melodi Grand Prix velkommen tilbage i København til en kæmpe folkefest for både store og små,” siger Københavns overborgmester Frank Jensen (S)

”Ikke nok med, at Melodi Grand Prix er en musikalsk folkefest, så er det også en af de mest folkelige mangfoldighedsfester, vi har her til lands. At festen nu vender tilbage til København, er godt for både København, og for Melodi Grand Prix,” siger Franciska Rosenkilde (Å), kultur- og fritidsborgmester i København.

Også DR’s direktør for Kultur, Børn & Unge Henrik Bo Nielsen er glad for at showet i 2020 afholdes i København. 

”Melodi Grand Prix er en fantastisk samlende begivenhed, og jeg er sikker på, at Royal Arena og København bliver en fantastisk ramme om næste års Melodi Grand Prix. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg glæder mig meget – men mere kan jeg naturligvis ikke sige på nuværende tidspunkt”.

Man kan allerede nu sikre sig billet til en af Danmarks helt store musik- og TV-begivenheder. Billetter kan købes nu på drbillet.dk 

Ugen inden afholdes Børnenes MGP 2020 også i Royal Arena, lørdag den 29. februar – men billetter hertil kommer først i salg til august.