De første billetter til håndbold Herre-VM

Tirsdag, 12. december 2017

VM-feberen er over os, og selvom kvinderne stadig kæmper om guldmedaljen, er det tid til at kigge frem og forberede os på et brag af en fest. Der er nemlig sublime håndboldoplevelser i vente for danskerne, når herrernes VM løber af stablen d. 10.–27. januar 2019 i Danmark og Tyskland, heriblandt i Royal Arena, hvor åbningskampen finder sted.

På torsdag d. 14. december klokken 10.00, er det således muligt at købe de første billetter til VM-festen online via den officielle VM-side www.handball19.com. Og for Morten Stig Christensen, der er generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund, er forsalget næsten bedre end juleaften:

”Det er bare med at komme til tasterne, for vi åbner kun for salg af en lille del af billetterne her inden jul. Skulle man være så uheldig, at man ikke når at få en billet i denne omgang, vil der være en ny runde i januar, hvor vi igen åbner for en lille del af billetterne. Derefter åbner vi først for billetsalget igen i juni, når vi kender datoerne for de enkelte nationers kampe.”

Tyskland og Danmark inviterer sammen til håndboldfest

VM i 2019 afholdes sammen med Tyskland, og mens Tyskland har åbningskampen, som ligger i Berlin d. 10. januar, kan danskerne glæde sig til finalekampen, som bliver spillet i Jyske Bank Boxen i Herning d. 27. januar. Danmark spiller deres første kamp på åbningsdagen d. 10. januar i Royal Arena.

Som værter har både Danmark og Tyskland kvalificeret sig til VM, og det står allerede nu klart, at Tyskland spiller i gruppe A, mens Danmark spiller i gruppe C. I gruppe B vil enten Frankrig eller Kroatien være at finde, mens gruppe D vil bestå af enten Norge eller Sverige. Når der i juni 2018 er trukket lod om puljerne, vil alle de resterende billetter blive sat til salg. Herefter vil Tyskland og Danmark tage stilling til, om det også skal være muligt at købe billetter til enkeltstående kampe.

Om værtsnationerne

VM 2019 bliver afholdt i samarbejde mellem Tyskland og Danmark, to stolte håndboldnationer med herrelandshold, der begge ligger i top tre på IHF’s verdensrangliste. Samlet set har de to lande stor erfaring med at afholde mesterskaber: Tyskland afholdt deres første VM i 1938, og siden har de været værter for et stort mesterskab ni gange, mens Danmark har været værter ved EM og VM syv gange.

Når VM til januar bliver spillet i Danmark og Tyskland vil man kunne opleve herrehåndbold i verdensklasse seks forskellige steder: I Danmark, hvor Sport Event Denmark er partner, spiller gruppe C i Jyske Bank Boxen i Herning (15.000 tilskuere) og gruppe D i Royal Arena i København (13.500). I Tyskland spiller herrerne i gruppe i A i Mercedes-Benz Arena i Berlin (14.800) og gruppe B i Olympiahalle i München (12.000). Semifinalerne bliver spillet i Barclaycard Arena i Hamborg (13.300), mens første runde af gruppespillet foregår i LANXESS Arena i Køln (19.250).