Det københavnske 6-dagesløb bliver københavnsk igen

Torsdag, 31. oktober 2019

Det legendariske cykelløb vil fra 2021 blive afviklet i Royal Arena
 

Selv om det københavnske 6-dagesløb ikke afvikles næste år, har ”Par Nr. 7” langt fra erobret sin sidste omgang på nationale brædder. Efter 22 års fravær vender det københavnske 6-dagesløb nemlig hjem til hovedstaden i januar 2021, hvor Royal Arena vil danne en smuk ramme om løbet.

-Jeg har i længere tid haft en konstruktiv dialog med Michael Sandstød, der i syv år med succes har arrangeret 6-dagesløbet i Ballerup Superarena. Vi er enige om, at det er på tide, at løbet vender tilbage til København, hvor det startede tilbage i 1934. Heldigvis deler Royal Unibrew vores ønske om at genskabe den traditionelle københavnerbegivenhed, og det er ikke mindst takket være dem, at drømmen går i opfyldelse, siger adm. direktør i Royal Arena, Dan Hammer.

-Vi er glade for at være med til at bringe begivenheden tilbage til København, og vi ser frem til at bidrage til en videreudvikling af konceptet. Vi er meget tilfredse med vores betydelige engagement i Royal Arena, og med samarbejdet omkring 6-dagesløbet tager vi partnerskabet til næste niveau, siger Carsten Nørland, nordisk direktør i Royal Unibrew.

Den midlertidige cykelbane i Royal Arena vil blive minimum 200 meter lang, hvilket er 20 procent kortere end den permanente bane i Ballerup. Den tidligere bane i Forum var ligeledes cirka 200 meter lang.

-Med en lidt kortere bane bliver det lettere for parrene at tage omgange i jagterne, og det er godt for underholdningen, siger Michael Sandstød, der fortsat vil være en central del af det københavnske 6-dagesløb som frontfigur, sportschef og teknisk konsulent.

-Med flytningen fra Ballerup til København bliver 6-dagesløbet tilgængeligt for langt flere mennesker, hvilket åbner nye muligheder for både løbet og dansk banecykling. Den sportslige ambition er stadig at præsentere de længste jagter og det hårdeste 6-dagesløb i verden, siger Michael Sandstød.

-Under forudsætning af, at vi får de relevante myndigheders godkendelse af de tekniske løsninger, vil det første 6-dagesløb i Royal Arena blive skudt i gang torsdag den 28.januar 2021. Med respekt for både cykelsporten og de festlige inderkreds-traditioner, der knytter sig til et rigtigt københavnsk 6-dagesløb, vil vi forsøge at skabe en moderne event med appel til forskellige målgrupper på forskellige tidspunkter af løbet. Det er således en klar målsætning at få flere kvinder samt børn og unge til 6-dagesløb i fremtiden, siger Dan Hammer, der peger på, at 6-dagesløbet i Royal Arena bliver startskuddet til et enestående år for cykelsport i Danmark, idet Tour de France som bekendt også starter i København i 2021.