Endnu en koncert med Lukas Graham

Fredag, 26. oktober 2018

Udgivelsen af ’3 (The Purple Album)’ fejres med annonceringen af ekstra-ekstrakoncert i Royal Arena den 29. januar 2019!

Lukas Grahams tredje album – opfølgeren på bandets internationale gennembrud – er ude i dag og fejres med annonceringen af en ekstra-ekstrakoncert i Royal Arena 29. januar!

Det var nok de færreste, der havde spået, at et dansk band med en sang skrevet på et digt om livet, ville gå hen og skrive dansk musikhistorie og blive et af de mest elskede og absolut største hits verden over. Det skete alt sammen for Lukas Graham, som i 2016 fik et globalt gennembrud med ’7 Years’ og sangene fra det internationale, selvbetitlede hitalbum, der ramte toppen af hitlisterne fra Australien til Canada og USA til England. Nu er Lukas Graham klar med opfølgeren, som har fået farven lilla.

’3 (The Purple Album)’ udkommer den 26. oktober og tager ifølge forsanger Lukas Forchhammer udgangspunkt i hans eget liv, her og nu. Singleforløberen, den smukke ballade ’Love Someone’, som har toppet den danske hitliste de seneste fem uger, opstod da Lukas blev far til datteren, Viola: ”Jeg kan godt blive bange – bange for, at miste dem jeg har allermest kært. Den handler derfor for mig om, at vågne op om morgenen og føle sig, som det lykkeligste og heldigste menneske, fordi man har, dem man har.”

Anderledes dramatisk og direkte er både lyrik og musik på ’Not a Damn Thing Changed’, som udkom tidligere på måneden. Sangen – og den tilhørende storslåede video – er dedikeret til Forchhammers ven gennem næsten 30 år, William, som tog sit eget liv tidligere på året. Lukas fortæller: ”Det er en sang om, hvordan alt og intet har ændret sig. Den handler om de venskaber vi har – og dem vi havde. Og om at behandle sine medmennesker med respekt. Den kommer altid tilbage.”

 I 2012 var det et andet tragisk dødsfald, som ramte Lukas Forchhammer, da han mistede sin største helt, faderen Eugene, som blot blev 61 år gammel. Eftertiden var præget af sorg, men førte også til nogle af Lukas’ største sange og tekster om livets skrøbelighed og naturligvis om Eugene. Tabet og de store følelser herom, fylder mindre på det nye album, men er ganske særligt og fint beskrevet i sangene ’Lullaby’ (dedikeret til Forchhammers datter) og ’Say Yes (Church Ballad)’, hvor Lukas, på nærmest filmisk vis, beskriver mødet med sin forlovede, Rillo, ved det alter, hvor hans far blev lagt til hvile. 

Lukas er kendt for, hudløst ærligt, at portrættere sit eget liv i bandets sange – og en overgang var han da også selv bange for, at hele albummet ville komme til at handle om datteren. Det blev dog ikke tilfældet. Sangene på ’3 (The Purple Album)’ er stort set skrevet og indspillet fra september 2017 til foråret ’18 i København og Los Angeles. Holdet bag består stadig af ”drengene”; producerne Morten ”Rissi” Ristorp og Morten ”Pilo” Pilegaard, sangskriver Stefan Forrest og tekniker David LaBrel – og sammen har de skabt en helt særlig alkymi og måde at skrive og forløse sange på. Albummet rummer selvfølgelig den klassiske popsang som på hitsinglen, ’Love Someone’, mens en himmelstræbende gospelfolder sig ud i al sin pragt på ’Hold My Hand’ og bandets velkendte, varme og charmerende R&B byder op til fællessang på ’Unhappy’. Centralt på albummet får vi ’You’re Not The Only One (Redemption Song)’, som sender en beundrende hilsen til forbillederne Bob Marley og John Lennon med en sang, der handler om at stå sammen i en, på mange måder, usikker politisk tid. Teksten er bl.a. inspireret af den kinesiske filosof Confucius, der sagde: ”If your plan is for one year plant rice; if your plan is for 10 years plant trees; if your plan is for 100 years educate children.”

Med intet mindre end tre GRAMMY-nomineringer, taler den udenlandske succes for sig selv. 2016 var et stort år for Lukas Graham – og for dansk musik i udlandet! Herhjemme har bandet, tre år i streg, været det mest spillede navn på dansk radio, mens det seneste album har opnået imponerende 9xPlatin-status. I begyndelsen af det nye år kan Lukas Graham desuden se frem til at skulle fejre det nye album med danskerne ved intet mindre end tre udsolgte arenakoncerter – to koncerter i Jyske Bank Boxen i Herning (hvoraf der kun er få billetter tilbage til ekstrakoncerten) samt to udsolgte i Københavns Royal Arena.

PL1: 520 / PL2 450 / PL2U 450 / PL3 370 / PL4 270 kr. + gebyr

Billetsalget starter onsdag 31. oktober kl. 09.00 via livenation.dk og ticketmaster.dk