Norlys Cup Danmark - Saudi-Arabien

Søndag, 16. oktober 2022

Håndboldherrerne vender tilbage til Royal Arena til januar

Søndag går billetsalget i luften til herrelandsholdets afgørende VM-forberedelser ved NORLYS Cup i starten af det nye år.

Det er om at være lige så hurtig som Mathias Gidsels fodskifte, hvis man vil sikre sig billetter til håndboldherrernes landskamp mod Saudi-Arabien kl. 16.00 d. 7. januar 2023.

Kampen i den såkaldte NORLYS Cup er holdets sidste forberedelse frem mod VM i Sverige senere samme måned, hvor Danmark kommer som dobbeltforsvarende verdensmestre.

Royal Arena er kendt for en fantastisk atmosfære og fyldte tribuner, når håndboldherrerne kommer på besøg. Så sent som i onsdags spillede landsholdet i en fyldt Royal Arena, hvor 11.500 tilskuere heppede holdet til en flot sejr over Spanien. 

- Det er det fedeste at spille for fyldte haller. Det er det, vi drømmer om, så vi kan få de sidste procenter med i vores præstation. Stemningen fra de danske fans er helt fantastisk, og jeg synes også bare, fansene er blevet bedre og bedre med årene, siger landsholdsprofilen Mads Mensah Larsen.

Der var også udsolgt, da håndboldkvinderne i marts gæstede Jyske Bank Arena i Odense og besejrede Rumænien i EM-kvalifikationen. Her spillede herrerne senest i januar 2019 i en VM-testkamp mod Ungarn. 

Hos Royal Arena ser man frem til at huse de danske verdensmestre.

- Vi er stadig begejstrede efter onsdagens brag af en kamp mod Spanien i en særdeles medlevende rød-hvid kulisse. Vi ser frem til at være med til at skabe endnu en mindeværdig håndboldfest i Royal Arena, hvor Nikolaj Jacobsens hold stadig er ubesejret. Jeg er sikker på, at kampen bliver et flyvende afsæt til VM-titelforsvaret på den anden side af Øresund, siger adm. direktør i Royal Arena, Dan Hammer.

Vigtig finpudsning af VM-formen

Mødet med Saudi-Arabien bliver samtidig et godt gensyn med en gammel kending af dansk håndbold, nemlig kvindelandsholdets mangeårige succestræner Jan Pytlick, der tidligere på året tiltrådte som saudiarabisk landstræner.

Om kampen i NORLYS Cup siger den danske landstræner Nikolaj Jacobsen:

- Vi er kommet i gruppe med både Bahrain og Tunesien, som spiller noget anderledes håndbold, end vi gør i Europa. I mellemrunden møder vi højst sandsynligt også både Egypten og Marokko, så vi ville gerne finde en ikke-europæisk modstander at forberede os på.

- Saudi-Arabien dækker op på en anden måde, end vi er vant til at møde, og de er langt mere aggressive i deres tilgang til både forsvar og angreb. De spiller mere uortodokst og mindre taktisk, end når man nøder et europæisk land. Så det bliver fint at prøve os af mod noget, vi ikke møder til daglig og blive udfordret på det, inden det går løs til VM.

Håndboldherrerne har tre gange tidligere spillet mod Saudi-Arabien, der er blevet besejret i alle tre møder. Senest under VM-triumfen på hjemmebane i 2019.