The National

Tirsdag, 5. marts 2019

The National tager I Am Easy to Find med til Royal Arena

Til november lægger Royal Arena for første gang scene til et besøg fra The National

Siden gennembruddet i 2007 med albummet ”The Boxer” har The National udviklet sig fra et kritikerrost indieband til at være et af Danmarks mest elskede rockbands. The National har gentagende gange leveret episke koncerter både på spillesteder og festivaler, og til efteråret er der mulighed for at opleve deres største danske indendørsshow til dato.

Syv fuldlængde udgivelser er det indtil videre blevet til for The National, der i 2017 vandt en Grammy for albummet ”Sleep Well Beast”. Næste kapitel i bandets historie rammer pladeforretningerne 17. maj, hvor The National udsender ”I Am Easy to Find”, og som altid er forventningerne enormt høje.

Første single fra det kommende album, ”You Had Your Soul With You”, udsendes i dag, og er et samarbejde med den mangeårige David Bowie-bassist Gail Ann Dorsey. Andre gæster inkluderer Sharon Van Etten, Lisa Hannigan med flere, og The National har desuden allieret sig med den Oscar-nominerede amerikanske filminstruktør Mike Mills (”20th Century Women”) som co-producer. Mills står også bag en 24-minutter lang film med Alicia Vikander inspireret af musikken fra ”I Am Easy to Find”, der udkommer senere i år.

Ambitionsniveauet er dermed vanligt højt, hvilket også er tilfældet, når The National spiller koncert i Danmark. Bandet har siden 2005 leveret intense koncerter på Loppen (senest en meget eksklusiv affære i 2013) og i Store Vega, Amager Bio, Forum, Tivoli, K.B Hallen og Scandinavian Congress Center i Aarhus. Men også de danske festivaler har nydt godt af besøg fra The National, hvis seneste besøg i Danmark var under NorthSide i juni 2018.

Her var de danske fans’ kærlighed til The National særdeles tydelig, og at bandet også har kærlighed til Danmark blev bekræftet, da brødrene Aaron og Bryce Dessner i 2017 gik sammen med Mikkel Borg Bjergsø (Mikkeller) og kokken Claus Meyer om at skabe Haven Festival i København. Første udgave af den ambitiøse kulturbegivenhed havde naturligvis The National som hovednavn, og endnu engang viste bandet deres unikke evne til at samle en kæmpe skare omkring melankolske og dybtfølte mesterværker som ”I Need My Girl”, ”Bloodbuz Ohio”, ”Afraid of Everyone”, ”Mr. November” og ”Fake Empire”.

The National er et band i særklasse, og det bliver med garanti en medrivende, berusende og smuk oplevelse, når Matt Berninger går på scenen med Dessner- og Devendorf-brødrene i Royal Arena til deres største danske koncert nogensinde.

The National kan opleves i Royal Arena fredag 29. november, og billetter til koncerten kan købes via Ticketmaster.dk fra 8. marts kl. 10.00.