WE WILL ROCK YOU for første gang på dansk

Søndag, 5. juni 2016

Premiere i København:
19. april 2017 i Royal Arena

Stjernecastet til 2017’s store musicalbrag ’WE WILL ROCK YOU’ består bl.a. af Joey Moe, Niels Olsen, Szhirley, Kristine Yde, Anders R. Gjesing, Christoffer Brodersen og Nellie Ettison. Og det bliver en kæmpe fest!

16 mio. solgte billetter i 28 lande på 6 forskellige kontinenter. Det er de imponerende facts om én af de sidste 15 års største globale musicalsucceser: Queen-musicalen WE WILL ROCK YOU. Til foråret 2017 kan den for første gang oplevelses med dansk cast - på dansk. Alle sangene er forsat på engelsk. Og det i en ny version med sange fra Queens sangkatalog, som ikke tidligere har været med i forestillingen. ’We Will Rock You’ får Danmarkspremiere i Københavns helt nye arena, Royal Arena, d. 19. april 2017, hvorefter den kan opleves i Jyske Bank Boxen i Herning fra d. 18. maj - præsenteret af Langkjær Entertainment og Live Nation.

'We Will Rock You' er spækket med hits fra et af rockhistoriens mest ikoniske og elskede bands. Fans af Queen kan glæde sig over at kunne opleve numre som ’Bohemian Rhapsody’, ’We Are The Champions’, ’Radio Ga Ga’, ’Killer Queen’, ’Who Wants to Live Forever’, ’Under Pressure’ og selvfølgelig den uundgåelige titelmelodi ’We Will Rock You’!

Musicalen er skabt af britiske komiker og stjerneforfatter Ben Elton i samarbejde med Queen-medlemmerne Brian May og Roger Taylor. Den fik verdenspremiere på Dominion Theatre i London i 2004 og spillede på samme teater i hele 12 år, før den lukkede i 2014 som den klart længst spillede teaterforestilling på det hæderkronede gamle teater nogensinde! Siden har den været opført over hele verden fra Australien og Japan over USA, Canada og Mexico til Sydafrika, Brasilien, Tyskland, Spanien, Italien og mange flere.

Det bliver den danske komiker Lars Hjortshøj, der skal oversætte manuskriptet til dansk – så der er garanti for en oplevelse i absolut topklasse, både musikalsk og humoristisk! 

'We Will Rock You’ er ikke bare medrivende og hylende morsom – det er også endelig en musical, som mænd tør indrømme at de har set…!

MUSICAL I FANTASTISKE OMGIVELSER!

’We Will Rock You’ får premiere i Danmarks nye arena - Royal Arena I København! Til de helt store koncerter vil der kunne være op imod 16.000 publikummer, men arenaen kan også omdannes til et intimt specielt designet musicalteater i luksusklassen med 4.000 siddepladser. Så når ’We Will Rock You’ får premiere næste forår, bliver det i Royal Arenas helt nye teateropstilling med optimalt udsyn, perfekt lyd på alle pladser, nyeste teaterteknik og state-of-the art scenefaciliteter. Københavns nye musicalteater er født!

HANDLINGEN

Vi er i fremtiden. På et sted, der engang hed Jorden. Globaliseringen er komplet. Alle hører det samme musik, går i det samme tøj og tænker de samme ensrettede tanker. Musikken består af boybands og girlbands, og du er en rebel, hvis du er vild med rock. På planeten Mall er alle musikinstrumenter forbudt og det håndhæves af The Ga Ga Cops. Hits er planlagt år i forvejen – intet er overladt til tilfældighederne.
Men modstanden vokser og rebellerne tror på, at der engang var en tid, hvor man selv kunne danne bands og skrive sange. Rygterne siger, at der stadigvæk findes instrumenter på planeten Mall. Rebellerne leder efter den sagnomspundne guitar, der engang tilhørte en fænomenal, og meget langhåret, guitargud. Men The Ga Ga Cops leder også efter guitaren…

  

Læs mere på www.wwry.dk

Fakta om WE WILL ROCK i Royal Arena

•    Produceret af: Live Nation og Langkjær Entertainment
•    Skrevet af: Queen og Ben Elton
•    Dialog oversat til dansk af: Lars Hjortshøj
•    Spillested: København: Royal Arena, Hannemanns Allé 18, 2300 Kbh. S (Ørestad).
•    Spilleperiode: Royal Arena: 19. april – 7. maj 2017.
•    Spilletider: Onsdag-torsdag: Kl. 20.00. Fredag kl. 17.00 og 21.00. Lørdag kl. 16.00 og 20.00. Søndag kl. 15.00.
•    Billetpriser: 465-625 kr.
•    Billetbestilling: Ticketmaster.dk (billetsalget starter 7. juni kl. 10.00)

Factsheet om WE WILL ROCK YOU

•    16 millioner solgte billetter
•    Har været opført i 28 lande verden over
•    Er baseret på sangene af Queen og en bog af Ben Elton
•    WE WILL ROCK YOU blev første gang opført i 2002 på Dominion Theater i London
•    Musicalen slog i 2005 Grease som værende den forestilling, der har spillet længst tid på Dominion Theater med over 4500 forestillinger. 
•    Musicalen har spillet på seks forskellige kontinenter
•    Alene i London er der blevet solgt 6,6 millioner billetter til forestillingen
•    Musicalen har bl.a. spillet i Sydney, Las Vegas, Tokyo, Johannesburg, Hong Kong, Milano og Moskva.
•    WE WILL ROCK YOU har vundet og er blevet nomineret til adskillige priser i både England og Canada. 
•    Musicalen var planlagt til at spille syv uger i Toronto, men endte med at spille i 61 uger for over 700.000 tilskuere og blev estimeret til at have bidraget med et økonomisk boost til Toronto på $180 mio.
•    Sangen ”We Will Rock You” blev skrevet af Brian May tilbage i 1977. 
•    Hollywoodskuespiller Robert De Niro er producer på musicalen sammen med blandt andet de to bandmedlemmer fra Queen Brian May og Roger Taylor. Ligeledes spiller Queens tidligere keyboardspiller Spike Edney også keyboard i musicalen. 
•    Historien bag We Will Rock You er inspireret af  ’Bohemian Rhapsody ’
•    Billet nr. 1 million blev købt af en bedstemor på 61, der skulle ind og se showet med sit oldebarn på 4 år og viser musicalens brede appel.

Profiler

Queen
Igennem fire årtier har Queen rocket musikverdenen med deres virtuose musikalitet og evne til at skrive sange, der har influeret generationer af musikere. På trods af forsanger og sangskriver Freddie Mercurys tidlige død har Queen fortsat med at fylde stadioner og begejstre publikummer verden over. Det originale ”Best of”-album med sange som ’We Will Rock You’, ’Another One Bites The Dust’ og ’Bohemian Rhapsody’ har gjort Queen til bandet med Englands bedst sælgende album nogensinde. Det legendarisk bands fire bandmedlemmer står alle som særegne talenter: Brian May, en fantastisk guitarist med en PhD i astrofysik, Roger Taylor, én af de mest indflydelsesrige trommeslagere nogensinde, John Deacon, topbassist og multiinstrumentalist samt Freddie Mercury, en af de mest fængslende forsangere, der nogensinde har indtaget en scene. Queen er desuden det eneste band i verden, hvor alle fire medlemmer har skrevet en No. 1 single.  

Ben Elton
Ben Elton er en multiprisvindende romanforfatter, dramatiker, tv-forfatter, manuskriptforfatter og lyriker. Han er også teater-, film- og tv-instruktør, standup-komiker og lejlighedsvis også skuespiller. Han har sammen med Andrew Lloyd Webber bl.a. skrevet succesfulde musicals som The Beautiful Game og Love Never Dies. Derudover har seks af Ben Eltons romaner været placeret som nummer 1 på bestsellerlisten i Storbritannien. I 2007 modtog Ben Elton prisen The Special Golden Rose D’Or ved The International Television Festival i Lucerne i Schweiz for sit livslange arbejde, der har bidraget til tv-kunsten. 

Langkjær Entertainment 

Thomas Langkjær har som kreativ producent sat sit præg på mange store musicalopsætninger i Danmark i de sidste 15 år, fra De Tre Musketerer, Chess og Cabaret over den Reumert-belønnede High School Musical 2 på Fredericia Teater til Shrek The Musical i Forum og Grease, Den eneste ene og Elsk mig i nat i Tivoli. I foråret producerede han Danmarkspremieren på Broadway-succesen Hairspray sammen med Tivoli i Koncertsalen i Tivoli, til august har han sammen med Live Nation premiere på Dirch Passer-forestillingen Dirch med Andreas Bo i titelrollen, og til næste forår har han – foruden WE WILL ROCK YOU – også premiere på Monty Python-musicalen Spamalot, også en co-produktion med Tivoli.

Live Nation

Live Nation er verdens førende producent og formidler af live entertainment-oplevelser. På verdensplan bliver det til over 145.000 årlige arrangementer. Live Nation Denmark er Danmarks førende koncertbureau og satser også på shows og musicals, bl.a. med musicalsucceser som Mamma Mia!, We Will Rock You, Starlight Express i store internationale produktioner samt Riverdance og forskellige Cirque de Soleil-shows. Til august har Live Nation premiere på sin første egenproducerede teaterproduktion, Dirch Passer-forestillingen Dirch, som co-produceres med Thomas Langkjær Entertainment.