Golden League Danmark - Norge

Søndag, 30. april 2023

Håndboldherrerne møder stærk modstand i EM-optakt

Danske håndboldfans kan godt begynde at glæde sig til januar, hvor herrelandsholdet tørner sammen med Norge, Egypten og Holland på hjemmebane.

Nytåret bliver ikke kun skudt ind med et brag på nattehimlen, men også på håndboldbanen. Håndboldherrerne har nemlig fået deres modstandere på plads til Golden League-turneringen den første uge af januar, der er de afgørende forberedelser frem mod EM i Tyskland senere på måneden.

Norge og Holland er fast inventar i Golden League, og derudover er det lykkedes at lokke de senere års stærkeste ikke-europæiske nation Egypten, som Danmark spillede den historisk dramatiske VM-kvartfinale imod i 2021, med som det fjerde og sidste hold.

- Vi er meget glade for at skulle møde de tre hold. Det er tre forskellige typer af modstandere, der hver især spiller på et højt niveau, så vi kan få lidt forskelligt ud af de tre kampe og dermed en god optakt til EM.

- Det er de vigtigste kampe, vi har inden en slutrunde. For der finder vi jo ud af, om de ting vi har arbejdet med fungerer, og hvad der skal finpudses. Derfor er det rigtig fint med modstandere af så høj kvalitet, siger landstræner Nikolaj Jacobsen.

Opbakningen motiverer

Danmarks to første kampe spilles begge i Royal Arena i København mod henholdsvis Norge og Egypten torsdag den 4. og lørdag den 6. januar. Den sidste kamp mod Holland søndag den 7. spilles i Odense i Jyske Bank Arena.

Dermed kommer omkring 25.000 billetter til salg til de tre kampe, når billetsalget åbner tirsdag den 9. maj.

- Vi er rigtig glade for den opbakning, vi får. Derfor bruger vi det også som en ekstra motivation til at gå ind og give vores tilskuere en god oplevelse. Samtidig håber jeg, at mange har lyst til at tage med videre til München og støtte os under EM, lyder opfordringen fra Nikolaj Jacobsen.

I de to arenaer ser man frem til, at Håndboldherrerne igen kommer på besøg.

- Det er ved at blive en tradition, at også østdanskerne sender herrelandsholdet afsted til en slutrunde med bravur. Og der er jo ingen grund til at bryde med noget, der virker både underholdningsmæssigt og sportsligt. Endnu har intet dansk landshold tabt i Royal Arena, og jeg er sikker på, Nikolaj Jacobsen og hele holdet ønsker at forlænge stimen af sejre i verdens smukkeste arena, siger Dan Hammer, adm. direktør i Royal Arena.

- Vi ser frem til endnu en gang at kunne invitere både fynboer og fans udefra til håndboldfest i Jyske Bank Arena. De tredobbelte verdensmestre er et trækplaster uden sammenligning, og holdet har et stærkt fynsk DNA. Vi glæder os til at fylde arenaen og sende dem godt afsted til EM – forhåbentlig med en rød/hvid sejr over Holland, siger eventchef i Destination Fyn, Jakob Staun.

Hvis du vil have en forlomme i billetkøen til Golden League, kan du skrive dig op til Dansk Håndbold Forbunds nye presale-nyhedsbrev og få adgang til billetsalget dagen før alle andre – allerede mandag den 8. maj. Tilmeld dig her: https://www.dhf.dk/billetsalg/presale-nyhedsbrev/

Program for Golden League:

Torsdag den 4. januar klokken 20.15: Danmark – Norge, Royal Arena, København

Lørdag den 6. januar klokken 16.00: Danmark – Egypten, Royal Arena, København

Søndag den 7. januar klokken 16.00: Danmark – Holland, Jyske Bank Arena, Odense