Alex Vargas

Fredag, 31. marts 2017
ALEX VARGAS
ROYAL ARENA
8. FEBRUAR 2018

I dag (31. marts) udsender Alex Vargas – Årets Danske Solist ved Danish Music Awards 2016 – sit længeventede debutalbum, ’Cohere’. Og samtidig kan det populære og anmelderroste livenavn, tilføje sit hidtil største show til sin lange liste af koncerter, når Alex Vargas gæster Royal Arena.

Med udgivelsen af den anmelderroste debut-EP, ’Giving Up The Ghost’, det Guld-certificerede radiohit, ’Shackled Up’, samt 15.000 solgte koncertbilletter i oktober – bare på dansk grund – var det næsten uundgåeligt. Alligevel kom det som en stor overraskelse, da Alex Vargas, med tydelig respekt, og et ydmygt smil på læben, modtog prisen som Årets Danske Solist ved Danish Music Awards 2016. Nu venter så det længeventede debutalbum fra Alex Vargas – et album, som ovenpå sidste års gennembrud, ifølge sangeren selv, forpligter.

Ført an af singlerne ’Higher Love’ og ’Inclosure’, udsender Vargas i dag albummet ’Cohere’ med i alt 17 skæringer. Tanken om et album opstod da Alex Vargas, i efteråret 2015, ovenpå en netop overstået Europa-tour, overnattede i fysikeren Albert Einstein’s lejlighed i Bern: ”Touren var slut og jeg havde lige lukket min første EP. Jeg stod lige der, helt tom, men samtidig fuld af energi – midt i Einsteins gamle gemakker – og fik lyst til at skrive endnu flere sange. Målet var at skabe ”coherence” og derfor er albummet også bygget op af meget forskellige sange, pre- og interludes, mens selve sangen, ’Cohere’, som har været på min sætliste det seneste år, blev opdelt i tre enheder, for at forene enderne.”

ALEX VARGAS I ROYAL ARENA

Den danske sanger, som til dagligt er bosiddende i Englands hovedstad, London, har igennem de seneste år, udviklet sin sound og et udtryk, som han selv betegner som noise-soul, og har ramt musikelskere verden over. Alex Vargas’ sange er streamet mere end 30 millioner gange på Spotify, og sidste år gik singlen, ’Shackled Up’, bl.a. ind på hitlisterne i Holland, Belgien, Tyskland og Danmark.

En udsolgt oktober-tour i Danmark, sidste år, bliver fulgt op dette forår, med 17 europæiske koncerter, mens Alex Vargas i februar 2017 giver sin, til dato, største koncert, når han på dansk grund gæster Københavns nye Royal Arena. Vargas fortæller:

Det bliver, uden sammenligning, det største show, jeg nogensinde har spillet. Det er både enormt angstprovokerende, men samtidig vanvittig spændende. Jeg mener, for bare to år siden spillede jeg på Ideal bar, og nu skal jeg spille i en arena?!

En koncert af den størrelse giver pludselig nogle produktionsmæssige muligheder, som jeg aldrig har haft før. Lige nu ved jeg egentlig ikke, hvad der skal ske, men jeg føler, at det rum er så stort, og kan så meget, at vi allerede nu skal begynde at lægge planer for, hvad vi skal lave.

www.alexvargas.com - www.facebook.com/AlexVargasOfficial

Billetpriser: PL1 365,- / PL2 (Stå) 325,- / PL2 325 kr. + gebyr

Billetsalget starter tirsdag 4. april kl. 10.00 via livenation.dk og ticketmaster.dk

Der vil være presale for Jyske Bank kunder, samt Royal Unibrew på den nye Get it app fra mandag 3. april og 23 timer frem. Læs mere på www.jyskebank.dk/musikken og download den nye Get it app fra Royal Unibrew.