Jesus Christ Superstar

Torsdag, 29. april 2021

Danmarks Underholdningsorkester opfører

JESUS CHRIST SUPER i Royal Arena

 

Danmarks Underholdningsorkester præsenterer rockoperaen JESUS CHRIST SUPERSTAR i en storslået koncertudgave i Royal Arena den 10. september kl. 20. Den udødelige rockmusical, skrevet af Tim Rice med musik af Andrew Lloyd Weber, fremføres af et stjernespækket cast med blandt andre den internationale musicalstjerne Ricardo Afonso og prominente navne som Fallulah og Martin Brygmann. Billetsalget er netop gået i gang.

 

Den 10. september kan publikum få en musikalsk oplevelse i verdensklasse, når rockmusicalen får luft under vingerne i en til lejligheden designet arenaopsætning i Royal Arena. De legendariske sange af Sir Andrew Lloyd Weber og Tim Rice opføres af et stjernecast med blandt andre den internationale musicalstjerne Ricardo Afonso i spidsen i rollen som Judas – en rolle han også tidligere har spillet i opsætningen af musicalen i Barbican Centre i London – og akkompagneres af Danmarks Underholdningsorkester under ledelse af Andreas Vetö.

Koncerten fremføres på engelsk med vokale toppræstationer og stærke, personlige fortolkninger. Foruden Ricardo Afonso vil publikum opleve et gensyn fra Danmarks Underholdningsorkesters anmelderroste 50 års jubilæumskoncert med anerkendte navne som Fallulah i rollen som Maria Magdalene, Martin Brygmann som Kong Herodes og Christoffer Brodersen som Jesus fortolke Jesus’ sidste dage set gennem antihelten Judas’ øjne.

Med Andreas Vetö ved dirigentstokken fyrer Danmarks Underholdningsorkester op for ikoniske numre som Everything’s Alright, Heaven On Their Minds og Superstar med mere end 30 musikere på scenen. De akkompagneres af et 25-personer stort kor fra musicalensemblet Teatret Gorgerne.

Det bliver årets største musicalkoncert, når de mere end 60 medvirkende indtager Royal Arena i et spektakulært lysdesign af Sune Verdier med iscenesættelse af René Vinther Pedersen.

”Vores kommende produktion af Jesus Christ Superstar i Royal Arena bliver en enestående oplevelse, hvor stærke vokalpræstationer, den symfoniske orkestrering og et medrivende lysdesign går op i en højere enhed. Sceneopstillingen gør, at publikum kommer endnu tættere på solisterne end normalt, hvilket forstærker oplevelsen og nærværet. Jeg tør godt love, at publikum vil få én på opleveren, når vi indtager Royal Arena med Webber og Rice' udødelige musik,” fortæller direktør for Danmarks Underholdningsorkester, Andreas Vetö.

 

Handlingen i JESUS CHRIST SUPERSTAR

JESUS CHRIST SUPERSTAR er en rockopera af Sir Andrew Lloyd Weber med tekst af Tim Rice og blev første gang opført på Broadway i 1971, inden den året efter havde premiere i London. Forestillingen handler om Jesus’ sidste tid på Jorden og fortælles primært fra disciplen Judas’ synspunkt. Forestillingens omdrejningspunkt er relationen mellem Judas og Jesus, men rummer samtidig et trekantsdrama mellem Jesus, Judas og Maria Magdalene.

 

Koncertdato i Royal Arena

  • 10. september 2021 kl. 20

 

Billetter kan købes på www.underholdningsorkester.dk

 

Fakta om JESUS CHRIST SUPERSTAR

Det kreative hold

Dirigent: Andreas Vetö

Iscenesættelse: René Vinther Pedersen

Lysdesign: Sune Verdier

Producent: Danmarks Underholdningsorkester

 

Medvirkende

Judas: Ricardo Afonso

Maria Magdalene: Fallulah

Jesus: Christoffer Brodersen

Kong Herodes: Martin Brygmann

Pilatus: Bjørn Fjæstad

Caiaphas: Cavin Cornwall

Simon: Tim Schou

Annas: Martin Preisler

Peter: Anders Ørsager

Kor: Teatret Gorgerne

 

Om Danmarks Underholdningsorkester

Danmarks Underholdningsorkester har eksisteret som landets eneste musikerejede orkester siden 2015. Dets rødder strækker sig mere end 80 år tilbage til grundlæggelsen i 1939. Orkestret har opnået bred international anerkendelse igennem samarbejdet med chefdirigent Adam Fischer og har samtidig bevaret en skarpsleben populærmusikalsk profil. Danmarks Underholdningsorkester binder Danmark sammen med store musikalske oplevelser, insisterer på musikkens sociale relevans og er dybt engageret i talentudvikling, formidling og udvikling af nye koncertformater.

 

Profiler

 

Ricardo Afonso

Ricardo Afonso er portugisisk sanger, sangskriver og skuespiller bosat i England. Han har medvirket i en lang række teaterforestillinger og musicals i Storbritannien, som f.eks. Carmen the Musical, Thriller Live og We Will Rock You-opsætningen i forbindelse med de olympiske lege i London i 2012. Ricardo Afonso indtager rollen som Judas i JESUS CHRIST SUPERSTAR – en rolle, han også tidligere har spillet i musicalopsætningen i Barbican Centre i London.

 

Fallulah

Sangerinden Fallulah med det borgerlige navn Maria Christina Apetri fik sit brede gennembrud i 2010 med hittet ”Out of It”, der var temasangen til DR’s komedieserie ”Lykke”, og samme år modtog hun platin for sit debutalbum ”The Black Cat Neighbourhood”. Den 34-årige dansk-rumænske sangerinde har siden udgivet en række albums og singler, der har turneret verden rundt, ligesom hun også står bag den feministiske græsrodsbevægelse Hej Søster, der bl.a. består af en festival og en podcast for at skabe et fællesskab for kvindelige artister, hvor man løfter og støtter hinanden.

 

Christoffer Brodersen

Christoffer Brodersen er uddannet på Det Danske Musicalakademi. Han har stor erfaring fra adskillige musicals og teaterkoncerter, som f.eks. Chess (2011 og 2014), We Will Rock You (2017) og Den Evige Ild (2020). Christoffer har desuden turneret verden rundt som en del af den prisvindende vokalgruppe Basix, ligesom han har været solist ved koncerter hos bl.a. Den Kongelige Livgardes Musikkorps.

 

Martin Brygmann

Martin Brygmann er en anerkendt komiker, skuespiller, komponist og musiker. Han er særlig kendt for sin succes med Lex & Klatten og Det Brune Punktum, men har også markeret sig som skuespiller i en perlerække af film, TV-serier og musicals. Det tæller bl.a. musicals som Shrek the musical, Hairspray og Terkel – The Motherfårking Musical. Han er derudover udnævnt af KODA som den mest spillede danske kunstner på radio i 15 år med megahittet Vent på mig, har vundet fire danske Grammy’er og udgivet albummet Bates Delight, der bl.a. er indspillet med Danmarks Underholdningsorkester.

 

Bjørn Fjæstad

Bjørn Fjæstad er sanger, sangskriver og skuespiller, og han er bl.a. stifter og sanger i bandet Baal. Han har desuden markeret sig som skuespiller i talrige film, TV-serier og teaterkoncerter, som f.eks. Det Danske Teaters opsætning af Midt om natten og i teaterkoncerter og musicals som Gasolin’ Teaterkoncert, Beethoven Teaterkoncert og Aarhus Teaters opsætning af Bowies musical Lazarus.

 

Cavin Cornwall

Cavin Cornwall er engelsk skuespiller, der indtager rollen som ypperstepræsten Caiaphas – en rolle, han tidligere har spillet i en opsætning af musicalen i London, og som han modtog en Best Supporting Actor Award for ved Black British Theatre Awards i 2019. Han har desuden medvirket i bl.a. Star Wars-filmene The Force Awakens (2015) og The Last Jedi (2017).

 

Tim Schou

Tim Schou er bl.a. manden bag P4 hittet “Acapella”, men er efterhånden også kendt som den danske musikvagabond, der solgte sin lejlighed i 2014 og siden har rejst verden rundt, skrevet sange og givet koncerter. 
I 2020 er det udover 10 uger i top100 på den danske radio chart, med seneste udspil “Where You Are, bl.a. blevet til en liveoptræden i Go’ Morgen Danmark, en tv-serie på DR3 og en soloturné rundt på de danske spillesteder i efteråret.

I april 2021 udgav Tim sit debutalbum som solokunstner der bl.a. høstede 5/6 stjerner i det danske musikmagasin GAFFA. 

 

 

Anders Ørsager

Anders Ørsager er sanger og vocal coach. Han er medlem af vokalgruppen Basix, der flere gange har vundet den internationale CARA-award, ligesom han har været vocal coach for utallige musicalopsætninger som f.eks. Matador, Mozart og Flashdance. Han har desuden også selv stået på scenen tidligere – bl.a. Hair på Betty Nansen Teatret, der spiller for fulde huse i Danmark og på Theatre Mogador i Paris.

 

Martin Preisler

Martin Preisler er sanger, sangskriver og skuespiller, der har turneret land og rige rundt med forskellige bands – bl.a. som en del af Jan Glæsels Orkester, ligesom han også optræder med eget band. Han har desuden høstet stor anerkendelse for sine præstationer i en lang række musicals, som f.eks. The Who’s Tommy, The Musical og Demokraten, optrådt med DR Big Band og lagt stemme og musik til en lang række sange og musikstykker på diverse tegneserier og film.